30 oktober

Idag runt kl sju åkte min pojkvän ifrån mig, drog till Stockholm för att köra cross. Jag fick stanna hemma och passa hunden och imorgon ska jag ju på systerdotters dop.

Så idag har jag varit gräsänka (för det heter väl så?). I fm så red jag på min fina pålla i paddocken, det gick riktigt bra. Hade Mia som coach och det hjälper verkligen att ha någon på marken som ger en "directions". Sen red Mia och det filmade jag, men vet inte riktigt om hon vill att jag ska lägga upp det så väntar tills det blir en film på mig (förhoppningsvis redan imorgon!).
Efter ridning tog jag en cykelrunda med vovven. Det gick fort. :) Tog mig en snabbdusch och åkte in till stan, vovven fick hänga med. Träffade Milla för lite shopping, fika och bio. Underbar eftermiddag/kväll ! Alltid lika kul att umgås med dig <3

Nu sitter jag hemma i en tom lägenhet (förutom hunden, tack och lov!) och dricker vin... Känns lite ensamt, men kvällen är snart över. Ska sätta på en film och göra naglarna (för imorgon är det ju dop), kanske go crazy sätta på högmusik och hoppa i sängen... Får se !
På kvällen kommer kärleken hem igen, längtar redan <3

Ha en trevlig lördagskväll !


Millas outfit =)

Gisse



Är det jag som är kort eller Gisse som är lång?

Poserande killar

Igårkväll när vi körde från McD i centrum så stannade vi vid "Björnen" och fann dessa två fulla killar som gärna poserade för kameran !




Vardagens guldkant

Nu ska jag ut på upptäcktsresa på hästryggen :) Ska ta en ny ridväg, roligt att prova lite nytt. Fast vi vet inte om man kommer runt eller om vi hamnar någonstans långt borta eller om vi får vända. Skoj !

Vad som händer sen får vi se, kanske är helt slut eller så sprätter det i benen =)

Robin och jag våren '09 - min första foderhäst !

29 oktober

Kollade vädret för den kommande veckan och det ser bokstavligt talat mörkt ut. Ingen sol alls, tråkigt :/ fast det är ju trots allt höst !

Och den har ju gått så fort ! Inte många dagar kvar till november...

 

Jag har inte förstått, är det denna helgen man ska klä ut sig eller är det nästa??

 

Idag blir de städning av gaderoben, ridning och .... ja vi får se :) Kanske fredagsfest eller fredagsmys !

 

Hittade denna söta bilden från när jag spelade in Bregott Reklmerna i Skåne,

visst är de hur söta som helst? Jag älskar katter, speciellt kattungar <3


After rain comes sunset... right?

Hoppas det gamla uttrycket stämmer för nu har regnet passerat och jag tänkte ge mig ut på ridtur. Ganska mysigt att rida i duggregn också så länge det inte blåser =)
Har bokat in privatlektion på Theleborg till nästa vecka, ska bli jätteskoj men ändå nervöst. Självklart tar vi träningen efter vår kapacitet, men jag blir ju ändå nervös när man vet att jag har tränarens fulla uppsikt. Som sist på ridlektionen så tyckte jag att det gick ok, men min tränaren tyckte det hade gått jättebra och att jag hade planerat mina ridvägar bra. Tänkte direkt att jag hade nog mest haft tur att hon inte såg när jag gjorde bort mig :)

Eftersom det regnade hela em så satt jag inne och gjorde träningsschema. Ganska töntigt egentligen, varför inte istället ge sig ut och springa, men jag behöver ha mål uppsatta att sträva efter.
Sen har jag tagit andra roliga beslut ang utbildning, men mer än så får ni inte veta... just nu i alla fall :)

Avslutar med en bild från midsommar, snyggt !


28 oktober

Yesterdays outfit. Älskar den genomskinliga skjortan!

Denna dag verkar också bli grå!.. eller vädret i alla fall. En perfekt dag för jobb och städning, men till e.m får det gärna spricka upp då jag ska rida !

Idag kanske man skulle åka in och kolla in Samarkand, behöver fortfarande en finare topp/skjorta till dopet på söndag! Hittade en riktigt fin klänning på H&M igår som skulle bli en perfekt nyårskläning, men vet inte om jag ska köpa än. Fråga mig inte varför jag inte tog kort på den !

Fått höra att vissa inte kunde se min header och kollade på bloggen via Internet Explorer och då såg jag också det. Men fixade det igår så ni borde kunna se headern idag?


And there it is

Det har hängt regn i luften hela dagen tycker jag och nu kom det ! Så jag ändrar på dagens planer, jag tar stan först och stallet i em/kväll. Förhoppningsvis är det finare väder då :)

Som sagt, makeup och kläder på så blir det stan för shopping och fika med Milla. Mys !

 

Funderar på få mitt hår åt det röda hållet igen. Sist färgade jag det mörkbrunt med lila nyans och den har mattats av så tror jag ska klippa och lägga i en toning av något slag lagom till jul. Älskar mörkt hår till hösten. Vad tycker ni?

Lillasyster Lucia och jag hösten 08 (?)


27 oktober

Inatt drömde jag om vår husmus, vaknade i panik flera gånger och trodde att den var i mitt hår. Normalt?

Idag blir det jobb och sen ska det ridas. Åh vad jag längtar ! Blir nog en galopprunda och sedan att öva på Lätt C programmet i paddocken. Vet inte varför, men dressyr har blivit jätteintressant tycker jag !

Sen ska jag in och shoppa mig ett par nya ridskor och ridbyxor ! :) Ska nog in en sväng på Make Up Store också, medlemsdagar = 20 % rabatt ! Måste hitta mig en fin topp till dopet på söndag också, kanske en ljusare kavaj också.

Träning ska man hinna med också någon gång.. hrm, mycket att göra, ingen tid !


Längtar tillbaka

Älskar sådana höstdagar som det varit idag, soliga och vindstilla. Underbara !
Det jag inte tycker om dock är självklart när det regnar flera dagar i sträck och det är mulet och blåsigt väder.  Regn kan jag tåla, men blåsten tål jag inte alls ! Det är varken kul att promenera, gå på stan eller att rida. Vill bara vara inne med en kopp te och äppelpaj (vilket är en trevlig ursäkt att äta äppelpaj förstås!).

Så ibland drömmer jag mig bort till sommaren som var. Trots att jag jobbade hela sommaren så hann jag med en del ändå, bla Ronneby Brunn och Gotland 2 ggr =)

Här är några bilder från sommaren.

Ronneby Brunn, Juli 2010



Gotland, Augusti 2010


Gotland, Juli 2010



Gotland Juli, 2010


Tävling !

http://hastoridverksamhet.blogg.se/category/tavling.html

Är med och tävlar om denna goa fleecen, hade ju varit perfekt nu till kallare väder ! :)

Hästtest

Fann det här lilla testet hos en bloggare som låg uppe på blogg.se så kanske redan läst det, men tyckte det var lite skoj :)

~ Hästarna  ~
Första hästen du red var: Tror allra första hästen hette Adam och var en shettis.
Hur gammal var du när du red för första gången: Hrm.. kanske 6 år?
Hur många älsklingshästar har du haft: Många, fast när jag var liten hade jag bara en: Fjordingen Bonita <3

~ Utrustning ~

Hur många
ridbyxor har du: 2 par (måste införskaffa fler !!)
hjälmar har du: 2 st
spön har du: 2 st
ridvästar har du: 0 (borde skaffa kanske?)
ridskor har du: 1 par (ett till par på ingång (: )
ridstövlar har du: 0 (kanske skaffar till våren om det blir tävlingsdags!)
grimmor har du: 2 st
täcken har du? 5+
Vilken färg var dina första ridbyxor: Svarta
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Svarta & beiga.


~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [X]
Passage [ ]
Tölt [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [X]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [ ]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [ ]
Tävlat i dressyr [ ]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [ ]

Får se vart Akira tar mig inom ridsporten, kanske kan bocka av hela listan nästa år :)


Systers present




Förra veckan fyllde stora syster 23 år och den här fina presenten fick hon av mig och min syster + respektive. Fint eller hur? Jag älskar ljuslyktan, tror allt jag måste köpa mig en sådan jag också :)

26 oktober

Mår mycket bättre idag, tack och lov. Fick t o m sova hela natten :)
Musen som var på besök här om veckan kom tillbaka inatt och fick sig lite gott att äta så nu kommer den garanterat tillbaka. Frågan är vad man ska göra åt den. Vill inte döda den, den är ju så söt :)

Ska strax förbi stallet för att ge dem lite mat och sen blir det Alvesta för att hämta ut min UVI-medicin och hälsa på Linda på pressbyrån. Blir ridning efteråt och ikväll kanske det blir boxning.

Missade min ridning på Theleborg igår för att jag var sjuk och trodde jag skulle få ett läkarintyg så jag kunde få rida igen, men fick medecinen via tel. Ska se om jag inte kan få något intyg ändå.


Bjuder på en bild från när jag hade med Akira första gången på ridskolan. Akira är den bruna hästen då så klart. Kusinbarnet Sofia fick vara med också :)


Fresh



Så här mysigt har vi haft det idag !

Äntligen tog jag tag i bloggen och fixade det som skulle fixas. Bla den nya headern, vad tycks? Borde egentligen varit en mer höstigare header, men får stå ut med denna så länge. Kanske tar några fina vinterbilder framöver och då blir de byte igen !

Mår inte bra alls, fortfarande... Inatt vaknade jag (börjar bli en del av vardagen nu) och kände av UVIn (urinvägsinfektionen) och fick sitta uppe från halv fem till åtta och hinka vatten. Detta bidrog dock till att jag spydde och detta tålde inte min mage alls som fortfarande inte har kommit över detta... suck. Jag hoppas jag får sova hela natten inatt bara för imorgon blir det besök hos vårdcentralen.

Detta blev ett "tycka-synd-om-mig"-inlägg, men idag får jag faktiskt vara lite fjantig. Nu blir de sängen (oj vad klockan blev mycket !!). Sov gott alla fina !

16 Oktober - en underbar lördag



I fredags myste jag med Linda, du är för go <3 Tränade hårt på gymmet, gick på bio, myste med vin och kvällen avslutades med ett glas på Lagerlunden. Jättemysig och trevlig kväll med mycket svett o flås, skratt och gråt ! Fast mest skratt så klart, som i vanlig ordning när jag är med dig :)

I lördags tänkte jag ta bussen till stan för att hämta bilen. Så jag går de 4 km till busshållsplatsen för att inse att jag ändå inte hinner med den. Då köper jag med mig lite lunch från lantcafét och sätter kurs mot stallet. Ja jag skulle alltså gå i "gå på stan" - kläder o skor till stallet vilket låg ca 1 mil bort. Som tur var hämtade mamma mig och skjutsade mig dit ! Det hade nog tagit lite lång tid annars ;)
Jag red på min galna pålla, hon och jag var inte kompisar igår :) Sen åkte jag (fick låna mammas bil) till Alvesta och myste med familjen där. Skulle försöka ta bussen till Växjö, men bussarna och jag funkade inte igår så mammsen erbjöd sig att köra in mig. Mamma är den bästa mamma ever <3
SEN hämtade jag min bil och handlade Tacos så på kvällen myste jag och min bästa Wille tillsammans med Tacos och kladdkaka, mums !

Jag fick mig rejält med motion och jag upptäckte hur otroligt skönt det var att inte ha några tider att passa och ta dagen som den kommer. Min planering för dagen blev totalt omvänd och jag stötte på ett antal "promblem" under dagen, men tog dem som de kom och levde med det. Så underbart skönt ! Att det var en helt underbar solig dag också gjorde det bara bättre och idag ser det ut att vara lika fint :)



Ibland är vi inte fullt så normala:



Long time no see

Vad jag har längtat efter detta, att blogga igen :) Konstigt va? Men det är ju lite som en dagbok och det skrev jag hela min uppväxt så det kanske inte är så konstigt att jag faktiskt saknat det... Varför har jag haft uppehåll då? Faktiskt är det för att jag inte haft någon bra kamera att ta kort med och en blogg utan kort är oerhört tråkig tycker jag. Men är på g att köra en D40 så snart :)

Idag blir de ridning på min fina pålla (så länge de inte jagar idag!) och ikväll blir det bio och mys och galenskaper tillsammans med Linda <3