Måndagen den 29 april

Idag är det exakt 6 veckor kvar tills jag kommer hem! Känns länge samtidigt som att det känns som om att tiden bara kommer att springa iväg.
 
Idag var det jobbigt för jag var sååå trött! Helt slut, inte van vid att ha ett så här pass fysiskt jobb och jobba sex dagar i veckan.. Men det gick fint för var en ganska lugn dag. Hann med att tvätta lite och även måla på bommarna vi håller på att göra om - kommer bli så snygga! Ska göra en svensk, en irländsk och en amerikansk bom också.
 
Efter jobbet så fastnade jag framför en film och sen begav jag mig ut på en kort, kort springrunda - men bättre än inget right?! Får ge mig ut direkt efter jobbet istället.
Satte på hästarna täckena idag med och den hemska fyraåriga hingsten bet mig i huvudet när jag skulle gå ut från boxen - nej jag kommer nog inte fortsätta hantera honom! Han vill "bara" leka, men han förstår inte när man säger till honom att det inte är ok och jag tänker inte riskera att bli biten eller sparkad för att han vill leka så det var första och sista gången jag satte på täcket på honom.
 
Lekte målare idag!
 

Söndag den 28 april

 
För ett år sedan var jag och Wille här I Kalifornien tillsammans, så sjukt att tiden gått så fort och att det redan gått ett år?!
Jag är riktigt glad att jag är här i vilket fall, tycker verkligen om det här! Men saknar alla fina där hemma så klart..

Idag var jag ledig - underbart! Igår somnade jag inte förrän fem så sov till elva idag - skönt! Sen har jag tillbringat dagen med att sola och njuta av min lediga dag. Så sjukt skönt att ha en terass att ligga och sola på, när det blir varmare ska jag nog tillbringa lite tid vid Hannas pool.:!

Annars har jag hunnit med att städa köket, toaletten och mitt rum - och då menar jag STÄDAT! Tvättar också och har handlat mat, skönt att ha sådant fixat på sin lediga dag. Hade velat springa idag, men det hanns inte med. Men nästa vecka så ska jag börja springa igen och har även inhandlat mycket nyttigt för nu ska jag bli riktigt beach 2013-redo! :)

 
 

Min egna GPS

 
FaaaAn vad jag kickar mig själv varje gång jag sätter mig i bilen för att jag inte tog med GPSen som jag har hemma ... För igår var jag tvungen att kolla upp hur jag skulle köra innan jag stack och sen fick jag förlita mig på mina beskrivningar.
Skrev ner, började köra och upptäcker att jag har skrivit ner vägbeskrivning från fel Highway !! Mitt trögo! Fast det gick ju fint sedan ändå, tog dock 2 tim dit när det tog 1 tim hem, men man får räkna med att köra fel här i Usa faktiskt..
 
 
Min otroligt fina vägbeskrivning..
 
 

Roadtrip to San Diego

 
Jag har gått med i facebookgruppen Svenska i San Diego och såg att det var en tjej som hade lagt upp ett event ang Valborgsfirande. Skrev till henne och frågade om det var något man kunde haka på då jag var sugen på att vara lite social utanför hästgården. Fick tillbaka svar att jag var välkommen och hennes nr - that was it. Varför inte sätta sig i bilen, kör en timme till en storstad för att möte upp främlingar liksom?! :)

Mötte upp Josefine och Sanna + en massa andra härliga människor och hade en grym kväll! Men förvånad jag blev att det stängde vid halv två?! Men jag fick dansa av mig i alla fall, asgött ! Jag och Josefine skulle höras om nästa helg igen, hon sa att jag kunde sova över hos dem så kanske jag kan gå all in nästa gång istället!
Grym kväll i vilket fall, sjukt glad att jag var ung, dum o naiv som åkte dit ! :)


Do what you wanna do before it's too late

 
I fredags samlades vi allihopa hos Hanna efter jobbet och hade ett litet planeringsmöte om Damian. Han har som sagt fått cancer och vi ska fixa en välgörenhetsfest då de behöver pengar till sjukhusräkningar m.m. Den ska hållas i början av juni så jag hinner vara med på den, jätteglad för det !

Det är helt absurt att sitta och prata om en mans bortgång m.m. när han två sek senare kommer och säger hej.. jag känner mig ännu mer tacksam mot mig själv att jag faktisk höll löftet till mig själv att jag skulle prova på något nytt då man aldrig vet hur länge man har kvar här på jorden.. Do what u wanna do och lev utan ånger - mitt motto för tillfället!

Jag hade aldrig varit inne hos Hanna innan och Wow Wow Wow.. ! Vilket ställe. Tänk att få bo i ett flott hus på sin egna hästgård.. lite avis ja! :)
Hanna hade en sjukt cool fireplace - lågorna dansade runt på kristaller ! Jag har aldrig sett desslike innan, det var jättevackert !


Grekiskt

 
I onsdags var det Linas sista kväll här då hon åkte hem i tordags så vi alla på gården gick ut och åt middag på en riktigt grym grekisk restaurang. Det var en riktigt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap - självklart var samtalsämnet hästar..! ;)
 
Jennie, Damian, Dan (Hogan) och Lina!
 

Veckans resumé

Nu blev det sådär jobbigt igen, måste blogga varje dag... !
 
Ni får en kort resumé av jobbveckan - i torsdags åkte Lina hem till Sverige igen så sedan dess har jag fått ansvaret och alla arbetsuppgifter, vilket är superkul! I fredags blev jag lite sen med hästbytena, men det gick bra ändå. Har t o m fått godkänt att linda Leroys ben nu vilket låter jättetöntigt, men lindar man fel så kan det skada hästen och Leroy är ju värd en HEL DEL pengar så känner mig nästan hedrad som får pyssla med honom ! Fick även cred för att jag lärt mig linda så bra på så kort tid, hade ju aldrig lindat innan jag kom hit - klapp på axeln ;)

Har lärt känna hästarna riktigt bra också, speciellt Leroy. Nu ska jag även börja hantera hingsten också och känner mig mycket säkrare med honom nu (ta i trä!) så det är roligt !
 
Tyvärr fick pojkvännen åka igår för han blev såld :( Jättetråkigt då han påminnde så mkt om Akira och jag tyckte verkligen om honom..! Fick en sista puss med honom i alla fall ..!
 

Måndagen den 22 april och tisdagen den 23 april

 
Nu var jag sådär dålig på att blogga igen...!
 
Dagarna såg ganska likadana ut, som vanligt. Fick mer ansvar dock dessa dagar för att öva när Lina åker och det är jag som får ansvaret - och det gick fintfint :)
I måndags var jag duktig och gick en runda också, lite sent dock så blev inte så lång, men ska försöka komma igång direkt efter jobbet så jag inte hinner sätta mig och bli bekväm när jag slutar jobba.. ;)


I tisdags fick jag rida Mercury igen ! Han är så sjukt fin !! Vi körde kort galopp på en stor volt med en kort bom på varsin sida på volten och vi skulle hålla galoppen så kort det gick även över bommarna. Det var riktigt coolt, har aldrig kört så kort galopp innan, det var en häftig känsla. Likaså svängde vi in på en liten volt, utan bommar, och galopperade jättejättekort! Det var också häftigt, men faaaan vad jag fick kämpa! Roligt :)

 
 
 
Mercury har ingen manke som sagt... ! Sjukt va? Han har en jättekonstig vänstergalopp också, känns som om han går i korsgalopp, men när man väl jobbar honom så rätar han ut sig !
 
 
 

Live your life the way you imagine it

Jag är väldigt glad att jag åkte iväg på detta äventyr även om jag saknar er allihopa där hemma varje dag. Men jag behövde detta, att komma iväg är något jag velat i flera år just för att få utmanas, utvecklas, prova på nya saker, träffa nya människor och kanske börja se på saker på ett nytt sätt..
 
Här på gården bor det ett par som heter Jenni & Damian. De är hur goa som helst, runt 40-års åldern och toppryttare. Damian har t o m tävlat i OS, ruskigt duktig är han.
Det första jag fick veta om Damian var att han var en irländare och att han skämtade om allt. Oftast brukade Jenni stå bakom och himla med ögonen :)
I måndags fick vi veta att Damian max har ett år kvar att leva då han har cancer. De upptäckte cancern för ca en månad sedan när han trillade av en häst och var tvungen att röntgas, men nu fick de veta att den spridit sig till blodet..

Detta får en verkligen att tänka efter och tänka på alla klyshiga uttryck som Livet går ej i repris och Carpe Diem - men de stämmer ju. Gör vad du vill och gör det nu! Ingen vet hur länge man har kvar på denna jord, tyvärr lever vi inte alla till 90..
Därför är jag jätteglad att jag åkte iväg, vem vet om jag hade fått en sådan här chans igen? Står du inför ett val så ta chansen du också!
 
Jenni har startat en foundraiser till Damian då han inte har någon sjukförsäkring (vilket man måste ha i USA),
http://www.gofundme.com/2nzvfc.


Söndagen den 21 april

 
Söndagen tillbringades på terassen, underbart att sola ! Fick äntligen bort lite av min bonnabränna också.. Sen begav jag mig för att shoppa lite, men utan framgång. Sen gick jag en promenix, härlig söndag!
 

Lördagen den 20 april

 
I lördags så var det olidligt varmt! Ca 27 grader - jättekul att jobba i det.. not! Men det gick.

Vi löshoppade Hennesesy, den gråa hingsten (Prinsen eller Lilla Gubben som jag börjat kalla honom nu) och Hannas svarta hingst. Jag fick ställa upp som filmare, det var riktigt roligt... men som sagt varmt! Och jag fick lunch typ vid halv tre då vi var tvungen att fixa med allt innan Hanna skulle dra till Vegas över helgen, men jag överlevde!

Efter jobbet så skulle jag åka och köpa skor som skulle passa till min nya klänning, men hittade aldrig affären. Fan vad jag svor åt mig själv då för att jag glömde GPSen hemma i Svergie... ! I alla fall så blir det premiär för klänningen en annan gång så du får hejda dit Lollo lite till.
 
På kvällen drog jag och Lina ut och åt på Phils BBQ - åt riktigt god kycklingrätt! Efter det ville vi gå och ta ett glas någonstans, men visste inte vart vi skulle. Körde upp och ner för San Marcos Blvd, men hittade inget så vi bestämde oss för att prova Sports Baren som ligger jämte Rahlps (där vi handlar mat). Vi hade inga höga förhoppningar då vi trodde att det skulle vara gubbar där, men ack så fel vi hade..! Det ligger tydligen ett college i närheten så det var bara ungdomar där, jackpot!
Vi satt o snackade och spelade lite biljard, hade riktigt trevligt. Slutade med att vi haka med ett gäng till stranden och hängde lite där innan vi drog hem - var hemma kl sex på morgonen! Inget ovanligt dock när man festar i Öhr så jag var van, Lina kunde dock inte förstå hur vi kunde vara ute så länge. Varför sluta när man har kul liksom?


Fredagen den 19 april

 
Idag fick jag ha lite ansvar över morgonrutinerna och det gick super! Sen var det inte många hästar som skulle ridas så det var en ganska lugn fm vilket var skönt denna otroligt varma dag - 27 grader som mest! Gäller att dricka mycket när man arbetar i solen..

På em fick jag då rida ridlektion för Hanna och det kändes så sjukt bra! Hästen jag satt på var väldigt välutbildad, men jag fick ändå lite cred för att jag faktiskt kan rida lite ändå. Det funkar ju inte så bra på min pålla, men jag kommer nog kunna rida till henne lite sedan efter att varit här.. ! ;)
 
Nu ikväll skulle vi egentligen ut och ätit, men alla är så otroligt sega så vi skjuter upp det till nästa vecka istället. Så det blir en lugn kväll, är redan slut så lär nog somna till filmen jag ska kolla på, med lite vin går det nog superbra.. !

Men imorgon då blir det ett par cocktails allt - ser jag mycket framemot !

 

Första ridlektionen på Mercury

 
Idag fick jag rida (!!) och ingen mindre än Åsas häst Mercury. Han är 12 tror jag, en gammal galopphäst som nu är omskolad - jättefin pålle! Han råkade ut för en olycka för många år sedan vilket resulterade i att han nu inte har någon manke! Det ser jätteknasigt ut, men Åsa har ju vant sig.. Men han mår så bra så och vilken fin kille att rida!

Det gick över förväntan idag tyckte jag, Mercury är exakt en sådan häst jag tycker om att rida - en känslig en. Eftersom jag är så försiktig så är det lättare med en känslig häst, men jag kommer nog få prova på lite olika sorters hästar här tror jag allt... !

Hanna tyckte det såg bra ut idag, jag blir lite för passiv ibland och det är inte bra vilket jag känner själv. Så jag måste våga ta mer i tygeln och det har ju alltid varit mitt problem, men det ska övas bort nu. Sen sitter jag helt utåtvinklat med mina skänklar, dem måste jag också få rätsida på!

Här kommer bildbomb från dagens ridpass! Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunny days

Idag Skypeade jag med Milla medan jag låg och solade på lunchen, var sjukt kul då det kändes lite som att hon låg jämte mig när jag blundade.. precis som vi brukade göra när vi var på semester och låg på stranden..
 
Saknar ! Det enda som fattades var cocktailsen!
 

Mani & Pedi the american way

 
Idag drog jag, Lina och Hanna och gjorde Mani & Pedi - blev så sjukt överraskad när jag fick reda på att de gjorde det ibland, inte alla hästtjejer som får naglarna fixade - men det är ju alltid kul att ha snygga naglar att titta på när man mockar, right?

Ni vet i filmer när tjejerna sitter på rad i varsin stol så tar en asiat hand om deras fötter och naglar? Exakt så var det, fick sitta i en jätteskön massagestol medan jag fick fötter och händer masserade + mani o pedi då så klart. Underbart skönt var det och det kostade ca 320 kr..!

Efteråt så stack vi och åt, jag tog en traditionell american hamburger, mums! Vi satt och pratade jättelänge och vi tjejer klickar mer och mer vilket är roligt! Satt och snackade med Hanna under manikyren och hon vill ju ha två svenska tjejer här på heltid så vem vet vad jag kommer att göra i höst... ? :)

 
 
 
 

Torsdagen den 18 april

Nu har jag varit här i två veckor ! Tiden går så sjukt snabbt, bara 7,5 v till jag åker hem igen..! Men Hanna hintade lite att det kanske kommer att finnas mer saker att göra framöver också.. ;)

Idag var det samma sak igen, inget nytt direkt. Hade en dålig dag fram till tolvslaget, sen blev det lättare. Har fortfarande inte koll på allt och jag har för stor press på mig själv, men det kommer.. .åter igen, hoppas snart bara!
 Men imorgon då ska jag få rida ! Wiie, är typ så nervös att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Är ju surrounded av sjukt duktiga ryttare hela tiden, men jag får inte sätta sådan press på mig själv. Vi får se hur det går, ska se om Åsa kan ta lite kort på mig och hennes häst Mercury!

Magnettäcket är på innan ridning, det värmer upp hästarnas muskler inför ridning kan man säga!

Onsdagen den 17 april

 
Vilken dålig bloggvecka detta blev eller hur? Ni får stå ut, jag försöker faktiskt jobba och vara social efter jobbet så där av inga fem inlägg per dag... Lollo.

Gårdagen rullade på i ungefärligt tempo som de gångna dagarna, inget nytt diekt. Fortfarande jobbigt att komma ihåg precis allt, men det kommer... ! Har blivit rätt så haj på att longera i alla fall, jag har alltid haft svårt för att se hur en häst från marken, men det får jag öva på här minsann. Roligt !
 
På kvällen var jag som sagt och kollade bio med Lina & Ashley - kollade på Jurassic Park 3D. Jag har sett filmen så många gånger så jag kunde ju nästan varenda replik, men ville vara lite social och haka på ändå. Det var coolt att kolla 3D dock, det var grym kvalle på den!


Vi har en liten vovve på gården och han heter Grady - sjukt söt kille (gubbe?) som älskar att pussas!
 
 

Dinner and a movie

Riktigt kass bild i detta inlägget, men det får ni stå ut med!

Har jobbat klart för idag och nu har jag duschat o fixat mig lite för ikväll blir det middag och bio med tjejerna! Imorgon funderar jag och Lina på att fixa naglarna och även go shoe-shopping till mina nya FABulous klänning  (ja Lollo, bilder kommer!) som kanske åker på på lördag! På fredag vankas det barbeque - nice!
 
Ska filma lite så ska ni får er en rundtur på gården, men blir nog inte förrän till helgen kanske..
Puss på er så länge!
 
 

Måndagen den 16 April & Tisdagen den 17 April

 
Nu har jag varit dålig på att blogga igen, fy mig ..!

Måndagen och tisdagen var ungefärliga så kan dra dessa i ett inlägg.

När de vanliga sysslorna var klara så skulle Hanna börja rida så hjälpte henne med hästarna i vanlig ordning. Gick jättebra med Häst 1, Häst 2 och Häst 3... men när Häst 4 kommer in i bilden så blir det rörigt för då ska en häst vara klar för ridningen, en går i skritten och ska tas hand om och en ska fixas efter ridning + att hon kommer med en häst som precis ridit klart.. OCH jag hjälpte Lina med Hennesey.. Blev lite rörigt där ett tag, men gick bättre på tisdagen i alla fall.

I går så hjälpte jag Lina som sagt med Hennesey och på eftermiddagen även med stoet, Baroness. De är båda unghästar då som sagt och vi gick ner på banan med Baroness där hon endast varit ett par gånger. Lina red och jag var på marken och hjälpte till med endast ett spö. Det var riktigt jobbigt då jag hela tiden var tvungen att springa efter när hon travade och galopperade... Bra träning i sanden!
Tyvärr slutade ridpasset med att Lina flög av, men hon klarade sig. Det är ju ändå ridsport man håller på med så sådant får man räkna med, men jag hade lite dåligt samvete då det var jag som hade drivit på för mycket.. fast det tyckte inte Lina jag skulle ha så det var ju skönt i alla fall!
 
Lina och Hennesey

Sleeping To Dream

Idag drog jag äntligen ut på ännu en springrunda! Hade tänkt springa både i lördags och i söndags, men det är ju så lätt att hitta ursäkter, men idag blev det av. Älskar den rundan jag har hittat, den är så mysig! Sprang i 30 min och det gick ok, jag har redan träningsvärk i vaderna... känns lovande inför resten av veckan..

Sprang vid halv åtta idag och det var lite sent för när jag kom hem så var det mörkt så det var lite försent att springa då, men vad fint det var på kvällen! Samma stjärnhimmel, men ändå så långt hemifrån... När solen höll på att gå ner för mig så visste jag att den gick upp för er där hemma <3
 
 
 

Hästgården i Spanien

Kollade igenom mina bilder idag på lunchen och hittade bilder från när jag var och provjobbade för ett hästjobb i Spanien. Det var ett helt annat stall, rutiner och tänk - ja nästan helt tvärtom om man jämnför med detta stallet jag är på nu. Men det var väldigt mysigt att vara där och i o m att det var mitt i sommaren när jag var där så jobbade vi 7 - 13 och sen SIESTA (älskar folket som kom på siestan!) till kl 19 och då jobbade vi i ca 1,5 h till... Ganska nice! :)
 
 
 
 
 
 
 

Söndagen den 14 april

 
Idag behövdes, det har varit underbart att få vara ledig! Jag älskar att pyssla med hästarna absolut, men det var skönt att få göra något annat för en gång skull!

Förutom att Skypea med alla underbara människor så var jag och Lina och shoppade (yeeaaii) och sen åt vi middag.
Vi åkte till ett Shoppingcenter ca 10 min härifrån och idag fick jag köra! Lika bra att vänja sig right eftersom Lina åker iväg om 1,5 vecka... måste ju kunna ta mig till affären liksom. Det gick fint, de svåra är att veta vart man ska bara, men man lär väl sig..!
Shoppingcentret var STORT och vi hann bara med ett par affärer, hittade en fin klänning och ett linne - får shoppa mer någon annan gång. Gick in på Viktoria Secret som fanns där, men de hade inte så mycket så struntade i de så länge..

Efter shoppingen körde jag (!!) till en italiensk restaurang där jag åt Crepes-liknande grej med spenat och en massa annat gott... jag vet inte riktigt vad det var, men gott var det! Vi fick även bröd, sallad och soppa till förrätt som ingick i måltiden - jättegott! Vi avslutade med en drink var också, jag tog en Royal Washington.. nåt, fan vad dålig jag är på att komma ihåg namn. Aja, det var i alla fall Smirnoffvodka med Äppel(?)smak med tranbärsjuice - mums! Det bästa här är att i US så är det helt ok att ta med en doggybag med sig hem så jag nu har jag smarrig lunch tills imorogn med !
 
Hade tänkt springa idag med... hrm tror ni jag kommer upp imorgon på morgonen?.. vi får se!
 

Tjejen som pratar med hundar

Idag är jag ledig och denna dagen kunde inte börjat på ett bättre vis! Har Skypeat med både nära och kära och än är jag inte klar - underbart! Det är jättekul att vara iväg, men stundtals blir det ensamt och då är det helt underbart att familj och vänner endast är ett kort samtal bort !

Idag fick jag prata med fina söta Lucky, vad jag saknar att ha hund här! Vem vet, jag kanske tar hand om en herrelös vovve här och tar med den hem... det är väl ok Wille? :)


Old pic

Tyvärr morsan, har ingen nytagen bild på mig direkt så du får en oldie but goodie - från nyår. Äntligen fick jag användning av min balklänning igen !
 
 
 

Lördagen den 13 april

Jag måste börja vänja mig vid att jobba sex dagar i veckan, är lite jobbigt faktiskt - är helt slut redan vid nio på kvällarna. Idag är det lördag, men det enda jag kommer orka med ikväll är att smutta på lite vin och kolla en film.
 
Idag var det samma rutin som de senaste dagarna så det var en lugn dag. Känns skönt, jag har hunnit ta in allt i min takt och lärt känna hästarna bättre så jag känner mig mycket mer förberedd för nästa veckas utmaningar!
 
Imorgon är jag då ledig - underbart! Att mocka i flera timmar varje dag i en veckas tid har tagit på både axel och rygg, kommer förmodligen vara helt sne efter dessa två mån ! Och det är ju helt omöjligt att mocka med fel hand, funkar inte ! Någon som kan komma hit och massera mig lite?! Tror jag ska unna mig lite riktigt massage framöver, lär behövas!

Prinsen tyckte det var skönt att rulla sig idag!
 
 

I love Skype

Hur ensamt hade inte denna resan blívit om inte Skype fanns?! Har pratat med Wille och Milla ett antal ggr redan och idag så fick jag vara med och sjunga för Vanessa på hennes födelsedag ! Sjukt kul - vad jag har saknat mina underbara vänner där hemma, ni är alldeles för goa <3

Lollo - kan inte du kolla med mamma om vi inte kan skypea imorgon söndag? Då är jag ledig så vilken tid som helst passar mig! Tror de behöver låna din dator dock.. ;)

 

Fredagen den 12 april

Idag fick jag ensam ta hand om alla hästarna och äntligen har jag hajat rutinerna här, så skönt ! Dock tog det lite längre tid än det brukar då jag hade hand om allt som jag och Lina gjort tillsammans innan, men det var kul.. riktigt roligt faktiskt. Fixade iordning Cuveé till Hanna också och utrustningen var perfekt YES :) Låter jättetöntigt, men innan har jag tagit fel saker, glömt skydd... ja innan visste jag knappt vem Cuveé var haha. Men nu så!

När alla måsten var gjorda så fixade jag med pojkvännen, longerade honom idag igen. Förhoppningsvis så får jag rida honom inom snar framtid .. Han var allt lite busig idag, drog iväg i galopp och kickade lite, men han är ju för söt för att man ska kunna bli arg ;)
 
 

Torsdagen den 11 april

 
Nu har jag varit här i en vecka redan!... bara nio veckor kvar sen är jag hemma igen! Kommer gå jättefort!
 
Idag var en lugnare dag vilket var skönt. Hanna och Lina åkte iväg på tävling så jag tog hand om hästarna här hemma. Jätteroligt att Hanna litar på mig att jag fixar det själv :)

På morgonen var det mockning som gällde, sen longerade jag pojkvännen och han var så duktig så ! Sen fick han massage av maskinen. Efter det tog jag ut hingsten, eller prinsen, och löslongerade honom. Efter det gick vi en runda så han fick beta av det gröna gräset. Det är inte många stall som har grönt gräs, men Hanna kan ha det då hon har egen brunn vilket är toppen!
Idag var en jättefin dag så på lunchen bytte jag om till bikini och sen tog jag en färdig sallad och läste min bok, underbart att få känna solens stråla värma !

Efter lunchen groomade jag alla hästarna och gick även med Hennesy och Baronette på hoppbanan. De är endast 2 resp 3 år gamla och de håller på att ridas in så övade att gå runt hindrena som var på banan.
Idag groomade jag även den hemska 4åriga hingsten. Kunde dock inte göra hela honom då han är knäpp haha. Bad honom flytta sid i sidleds, men han är så envis att han flyttade inte ens sig när jag smällde till honom med spöet så hårt jag kunde... Tycker inte om att använda spö egentligen, men när en häst inte respekterar en så måste man.. och han lyssnar ändå inte. Det är första gången på länge som jag faktiskt är rädd för en häst, han är så oberäknelig! Men jag måste nog lära mig läsa honom...
 
Prinsen påminner mig om Lilla Gubben :)
 
 

Träning

 
Att bara göra sin arbetsuppgifter på gården är riktigt bra träning, det var längesen jag var så slut efter en arbetsdag. Älskar att jobba med kroppen och inte stå eller sitta still... Hoppas Johan läser detta: man kanske skulle sadla om till anläggare?! Haha
 
Först tänkte jag att jag kanske skulle skaffa gymkort, men har insett att jag inte behöver detta eftersom jag jobbar så mycket med kroppen på dagen. Däremot är tanken att jag ska ut och gå och springa en del och vad jag har längtat efter sådant här väder som tillåter löprundor! Underbart att äntligen få röra på sig igen :)

Jag var ute och sprang på fredagsmorgonen och jag var ute i måndagskväll också så idag var det dags igen. Hade fått tips från Åsa att det skulle finnas en fin stig längs med vägen som går parallet med våran och jag hittade den. Den var jättefin och den gick längs med en golfbana, jättemysig med många bra småbackar :) Vet inte hur lång den var, men ganska lång så jag sprang/gick idag i intervaller. Har aldrig haft sådan här träningsvärk efter mina löprundor innan, jag springer ju som vanligt? :)

Tänkt att jag ska skriva upp mina mått framöver så jag kan se förändringen. För en vecka sedan mätte jag 69 cm i midjan, får se vad siffran visar imorgon!


Onsdagen den 10 april

 
Onsdagen var det full rulle igen och det kändes jobbigt då jag vill kunna allt och veta vilken häst som ska vilken utrustning och var jag hittar den och jag vill kunna det NU. Sen blev det extra jobbigt när de andra här inte riktigt berättar exakt vad jag ska göra eller hämta utan de är ju så vana vid att folk vet, men det gör ju inte jag och då blir det fel...
 
Ja jag bröt ihop lite igår på fm, men det var bara att ta nya tag och det är sådana stunder som stärker en. Det är jobbigt att åka hemifrån till ett nytt ställe som har andra rutiner än vad man är van vid osv. MEN jag åkte iväg just för att det var en utmaning och dom är svåra ibland så det går ingen nöd på mig. Jag utvecklas för varje dag och det är ju det jag vill, det är bara lite jobbigt ibland och så ska det vara! I always pick myself up - nothing to worry about!

Tisdagen den 9 april

 
Tisdagen var en ganska hektisk dag, men det är kul ibland också. Hanna red hela dagen så det var mycket hästar som skulle göras iordning och ta hand om samtidigt som man skulle ha koll på skrittmaskinen och de som var ute i hagen + att det skulle groomas. Men jag är sjukt glad att jag får hålla på med hästarna i alla fall, meningen var att jag skulle vara lite allt i allo och hålla på och klippa gräs osv, men det får en annan kille göra istället :)

Efter att jag groomat hingsten och pojkvännen så fick de lite massage kan man säga av en speciell maskin som skickar impulser (om man säger så?) till musklerna vilket hjälper dem att slappna av. Det ser jätteroligt ut när den maskinen jobbar för hela hästen hoppar typ :)


Long time - No see

 
Har haft full rulle här så har inte hunnit blogga, men jag vill verkligen göra det varje dag dels för er skull men även så att jag har något att titta tillbaka på sen :)
 
Så snart kommer det komma upp lite inlägg från de gångna dagarna! Så länge får ni en bild från lunchen, det är ganska nice när jag slänger av mig ridkläderna, hämtar lite sallad och sätter mig i bikini och solar medan jag läser min tantsnuskbok :)
 

Ihop panncakes

 
Igårkväll åkte jag och Lina och åt ute här i San Marcos och det blev pannkakor ! Var nyttig och tog en sallad till förrätt, mums !
 
 
 

Måndagen den 8 april

Idag var det en gråmulen dag, den var ganska ruggig faktiskt. Men så fort solen visade sig lite så blev det genast varmare!

Idag har jag fått göra mycket skoj! Började med att mocka boxar i vanlig ordning (men som sagt jag gillar't eftersom det känns som morgongympass), men efter någon timme så kom Hanna och bad mig göra iordning en häst till henne. Medan hon red den hästen så tog jag ut Sunny och groomade honom sen provgick vi ett varv i skrittmaskinen, no problemas! Efter det så fick jag longera honom som sagt - vilken pärla !

Efter det så satte vi ut ett par hästar i hagen, sen vart det redan lunch. Tyvärr så var vädret så tråkigt som sagt så blev inget solande idag.
 
När lunchen var över så groomade jag Baroness och sedan tog jag hand om min prins, den vita fina hingsten som jag tvättade här om dagen. Han är verkligen en fin hingst och inte alls hingstig!
Groomade honom sen släppte jag lös honom i en av de små paddockarna och så fort jag släppt honom lös så drog han iväg i glädjeskutt! Jättesöt. Meningen var att jag skulle löslongera honom typ, men jag behövde bara titta på för det gjorde han så bra så själv. Jag kunde sitta i ett hörn och smacka lite så började han trava och galoppera, det är verkligen en väluppfostrad hingst !
Sen sköljde jag av honom och groomade lite till, sen satte jag in honom i boxen. Helt plötsligt var klockan fem?! Två och en halvtimme hade gått förbi, bara sådär. Älskar som sagt att få pyssla med pållarna under arbetstid
- love it!
 

Min nya kärlek

 
Jag har hittat mig en ny pojkvän här på stallet! Han heter Sunny och är fem år :) ... ja han är en häst så klart! Han kom hem igår tillsammans med Leroy från tävlingen och han är världens gosigaste, pussigaste och snällaste hästen att ha att göra med. Han är till salu ... för 300 000 kr.. !
 
Fick longera honom idag, världens snällaste plutt. Sprallade till en gång men inget mer och han är inte alls nafsig, bara pussig! Han ska tydligen hoppa som en gud också, varav priset. Jag håller tummarna att kanske, kanske, kanke jag kan få rida honom. Vi får se. Han påminner väldigt mycket om Akira i vilket fall, det är nog därför jag tycker om honom så mycket :)
 
 
 

Grand Prix

 
Idag var jag ledig och mesta av tiden slappade jag antingen i sängen eller på soldäcket med min tantsnusk-bok (som är såå bra!!), men jag var faktiskt duktig som städade köket också. Det behövdes verkligen, det var äckligt på golvet, sopor överallt och bananflugor i mängder... No no no, jag måste ha ett fräscht (stavning?!) kök om jag ska kunna laga mat. Så high five till mig som äntligen gjorde de snyggt o rent !

På em åkte jag med Åsa, en annan svensk tjej (eller tant som hon kallar sig själv hihi), och hämtade upp några andra "tanter" och sen åkte vi till tävlingen och kollade när Hanna hoppade Grand Prixen. Fy fan vad coolt det var att få se en sådan tävling live! Där satt lilla jag i Kalifornien och tittade på Grand Prix tävling i hoppning... Coolt !
 
 

Lediga söndag

 
Idag är jag ledig och tänkte spendera den tillsammans med lite tantsnusk i solen !
 
 
 

Vem behöver korkskruv?

 
Igår köpte jag med mig lite rosévin hem (varför är rosé så gott på sommaren för?) och trög nog så tog jag en med kork, men upptäckte när jag kom hem att vi inte hade någon öppnare. Fast kommer man från landet så har man sina knep att öppna flarre utan krokskruv !
 
 
 
 
 
 
 

Lördagen den 6 qpril

Igår var en rolig och skön dag! Började med att mocka Hannas hästars boxar, ganska skön start på dagen faktiskt. Känns som att gå till gymmet på morgonen liksom ;)
Sen gjorde jag iordning ett par hästar till Hanna som red. Efter det tog jag hand om utrustningen och fixade lite.
När jag var klar med det fick jag tvätta den nykomna hingsten. Var lite nervös innan, Hannas hingst är ett monster, men denna var den finaste pållen någonsin! Och vilken snygging... !

Sen var det lunch, satt ute i solen i biknini och läste bok, vilken lyx! Lunchen blev 1½ h för han jag hakar på dessa första dagar åkte iväg, men det gjorde inte mig något :)

Efter lunch groomade vi ett par pållar och sen gav vi mat - sen var jag ledig! Så det var en väldigt skön dag med mycket pysslande med hästar, älskar mitt jobb !
 
 
 
Detta är var enda hästtjejs dröm, right? Får betalt att stå och borsta och tvätta hästar dagarna långa?
Jag älskar det i alla fall !
 
 
 
Detta är Baroness, hon ska föl i mitten av juni
och jag håller tummarna att hon får det innan jag åker :)
 

Saknar

Än så länge har jag klarat mig fint utan att sakna alla där hemma allt för mycket, men idag fick jag en släng av saknar-sjukan. Brukar bli så till helgen i o m att det är oftast då man brukar göra något roligt eller ha myskvällar med killen. Men jag ska vara iväg några helger till så det är bara att vänja sig! Förhoppningsvis så är jag ledig nästa lördag el söndag så jag o Lina kan göra något roligt då :)
 
Saknar min Wille <3

Fredagen den 5 april

Idag blev min första jobbdag på gården... som jag kom försent till som sagt. PINSAMT! A well..

Hanna var iväg och tävlade idag så jag fick hänga med Dan, en äldre man med vitt hår och vitt skägg - han liknar en smal Hogan typ ! :) Jäkligt pratglad och skön kille. Fick även haka på Misa, en mexikanare som har hand om hästarna och stallen. Han är väldigt snäll, men blyg. Han öppnade upp sig dock när han fick reda på att jag pratar spanska så har fått öva den lite idag också :) 
Det var kul att hänga lite här hemma idag utan de svenska tjejerna, det gav mig en chans att "bonda" lite med de andra.
Så idag fick jag ta hand om hästarna; mockade, fixade med vattnet, groomade dem osv. Blev mycket fysiskt - vem fan behöver gymkort liksom? Det var extra jobbigt att mocka då man var tvungen att gå upp för en brant, kort men brant backe för att komma till gödselstacken och efter att ha sprungit på morgonen så tog den där backen emot ganska bra ...
 
Det blev lunch vid ett och då kom solen fram så tog på mig shorts och passade på att sola benen lite, tror jag får passa på att göra så om jag ska få någorlunda jämn bränna..
 
Jag fick sluta vid halv fem idag så det var nice. Just dessa arbetsuppgifter som jag hade idag är simpla och de kan jag, men det är ändå det jag skulle kunna tänka mig hålla på med. Att vara med på tävling är så klart askul, men Lina som är med Hanna nu går upp vid 4.30 och är hemma till 20... inte såå kul. Men det är charmerande med båda.
 
Efter jobbet solande jag lite till, sen var tanken att jag skulle städa.. men fastnade så klart framför datorn och nu, kl åtta på kvällen, är jag redo att somna. Lär nog gå upp runt fem imorgon med gissar jag!

Hoppas allt är toppen hemma <3
 

Stallen på Swede Equine

 
De två större stallen på gården - det med de bruna boxarna har en liten uteplats utanför boxen så hästarna får välja själva om de vill vara ute eller inne :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första springrundan blev inte som tänkt..

Idag vaknade jag vid halv fem av mig själv, försökte somna om men det gick inte så tänkte utnyttja tiden till något bra nämligen att springa. Har inte sprungit sen i höstas så tänkte ta en halvtimme i sakta tempo, bra första gång liksom.
Skulle börja jobba vid åtta så stack iväg kvart, tio i sju så jag hade långt med tid på mig. Tänkte duscha och äta mysfrukost innan jobbet så en halvtimme löpning skulle ju passa fint.
 
Jag hade frågat om det fanns någon bra ställe att springa på och det fanns det ju, fast det hittade inte jag. Så jag tänkte att jag springer längs med vägen och sen vänder jag. Efter ett tag tror jag mig veta att den vägen jag är på går runt tillbaka till gården så jag kör på (ingen aning varför jag trodde det?!).
Efter en halvtimme börjar jag bli orolig, känner inte igen mig och det är långt hem om jag skulle vända. Jag får t o m ringa chefen för att se om jag verkligen kunde fortsätta på denna vägen runt, men icke så efter att sprungit/gått i 40 min så var jag nu tvungen att springa hem också! Sammanlagt var jag ute i 1 tim o 20 min, om ni bara visste hur benen värkte då! Kom försent till jobbet också, fan. Men men, bara att köra på. Får se om jag får stå i skamvrån sen eller inte...

Jag lär ha världens träningsvärk den närmaste veckan, jag som tänkte gå sakta fram.. A well..

Torsdagen den 4 april i bilder

 
Hästgården har två stora paddockar, en för hoppning och en för dresyr. Sen finns det tre mindre som man kan koppla samman om man vill eller vara i en liten för att longera tex. Det finns skittmaskin, fyra ganska stora gräshagar och tre olika sorters stall. Det finns plats för sammanlagt 40 st hästar på gården, men det finns en del platser lediga.

 
 
 
 Åkte till San Juan Capitano som ligger ca 45 min bort där det var tävling. Det var flera hundratals hästar som stod uppstallade där och tävlingen pågick i hela tre veckor (!!). På söndag är det Grand Prix som Hanna förmodligen kommer ställa upp i, ska bli spännande att se.

 
 
 
Hästarna blir tvättade efter en dag på banan. Helt sjukt vad fina och groomade de ska vara, vi rakar t o m bort skägget runt munnen på den, har aldrig varit med om det innan.
Det är typ bara mexikanare som har hand om hästarna här, det är jätteovanligt med tjejer som groomar. Men de mexikanare jag sätt har haft väldigt bra hand med hästarna då de är lugna även om hästarna busar.
 
Denna pållen påminnde mig så mycket om Akira, å vad jag saknar henne! Han hade samma goda hjärta och temperamet, jättesöt! Han ska säljas och det ska Hanna göra åt ägaren då så pållen, Sunny, ska förmodligen följa med hem och då kanske jag kan få rida honom :)

God morgon !

Vaknade vid fyra och har inte riktigt kunnat somna om sedan dess, lite segt men är väl lite jetlaggad kanske. Har ändå klarat av att vända på dygnet riktigt bra, sist jag var här med Wille så vaknade vi vid sex jättepigga och var jättetrötta vid nio på kvällen :)
Igår var jag ledig så sov tills jag vaknade, packade upp och sen kollade jag in stället och oj vad fint. Vilken dröm att få ha det som Hanna (chefen) och bo så här!
Träffade en annan svensk kvinna som hette Åsa som har häst här, jättetrevlig och hade världens sötaste pålle som inte hade någon manke !! Såg helt sjukt ut - han hade brutit den, men klarat sig och mår toppen nu.
Sen tittade jag när Hanna red hennes unghingst (wow wow wow) och sen hängde jag med till San Juan Capitano där Hannas häst Leroy står uppstallad denna vecka då det är tävling där. Hon skulle dit för att rida honom bara, men jag fick följa med och se lite hur det gick till när Lina groomade åt Hanna och jag fick även hjälpa till. Det var segt emellanåt, men ändå spännande.
Fick vara kvar till typ sju sen åkte jag och Lina och handlade mat och städgrejer (behövs kan jag säga!!) men Lina körde fel vilket är ganska lätt i detta land så vi var inte hemma förrän typ halv tio, då var man trött !
Har fått en fin linnebränna också.... fy fan vad jag kommer se ut sedan, bäst att dra på sig bikinin på luncherna eller nåt :)

Back in time..

10, 5 tim på ett plan är lite väl länge, men det hjälper att man har två lediga säten jämte sig, en tvskärm och fri tillgång till vin under hela resan !
 

Framme!

Efter en tågresa, två flygningar, buss, tunnelbana och ännu ett tåg så kom jag fram  - äntligen! Vilken underbar känsla det är när man får ta den där efterlängtade duschen efter en sådan resa :)

Flygningarna gick bra, inga problem alls, så skönt ! Ja förutom att jag råkade spilla ut vin över halva mig, sätet OCH gången på det ena flyget då vill säga... en sådan typisk Danni-sak att göra. Men jag är ju van!
När jag väl kommer till LAX så känner jag fkonstigt nog igen mig vilket var skönt. Men sen blev det jobbigt för jag skulle ta ett tåg från LAX till San Diego, bara att tåget gick från Down Town LA. Fick två alternativ: Tunnelbanan eller Shuttle Taxi. I o m att jag hade en tågtid att passa så ville jag ta den som gick snabbast vilket mannen jag frågade trodde skulle vara tunnelbanan.
Så jag tar bussen till tunnelbanestationen.... sen blir det krångligt, MEN tack och lov träffar jag på Jenn som blir min tunnelbaneguide ! Jättetrevlig LA-tjej som jag ev ska träffa igen :) Trots att jag hade Jenn som min guide, vilket gjorde min resa mycket smidigare, så tog tåget väldans mycket längre tid än vad jag hade blivit tillsagd att den skulle ta så missar tåget jag skulle tagit, men det gick ett relativt tätt inpå så det hoppade på.

Messade chefen att jag satt på tåget, men får inget svar på ett tag så ringer henne. Meddelandet hade inte kommit fram så nu blev det lite krångligare vart de skulle hämta mig. Så klart så dör mobben när vi pratar om vart jag ska hoppa av så jag får, tillsist, låna en mob av en snäll man. Så då var det löst, vi bestämmer en station vi skulle mötas på. Kommer fram till den, nio på kvällen, och chefen är inte där och min mob är ju död så kan inte ringa henne! + inget annat folk som man kan fråga om telefon... Panik! Precis när jag håller på att "loose it" i o m att jag bara ville hem till en dusch och en säng så kom hon tack och lov! Lycka!

Så efter en bit mat och sedan en dusch så ligger jag nu i sängen och ska strax sova gott... kommer sova väldigt gott efter denna resa känner jag redan nu ;)

on my way!

Här vart det alldeles för länge sedan jag skrev, men ska försöka vara lite mer aktiv framöver eftersom jag nu är på resande fot igen. Ett år senare, men samma destination - Los Angeles! Denna gången blir det att stanna liiiiite längre, närmare tio veckor. Ska bli spännande, har nog inte riktigt förstått det ännu. Har kramats med alla i helgen och de har önskat mig lycka till och varje gång har jag tänkt "vilken stor grej dom gör av det, ska ju bara vara borta två v" för det är så jag känner. Verkligheten kommer väl ikapp när jag väl landat lite.. 
 
Sitter på tåget, sådär kul att behöva stiga upp vid halv tre men vad gör man inte för billiga flygbiljetter.. ! Gick åtminstone jättesnabbt att packa, rekord tror jag t o m. Och jag som oroat mig över den hela veckan... Helt i onödan. Packa samma kväll som man ska åka gick ju hur fint som helst! *tidsoptimist*
 
Ett par Tim kvar tills flyget lyfter, ska roa mig med att sova så länge. Ciao!