8 maj - Yosemite National Park

Nu är vi i den björn-täta nationalparken vid namn Yosemite :) Det är underbart fint här, 28 grader på dagen och sen kryper det ner till 10 grader på natten. Vackert landskap och häftiga, mäktiga berg. Ni ska få bilder senare.

I söndags blev det mat på Harley Davidsons, inte så supergott direkt, men häftigt då inredningen bestod av en av USAs tyngsta flaggor (gjord av kedjor) och motorcyklar som åkte på band över huvudet på en :)
Sen drog vi ut på Stripen och såg bl a vattenshowen utanför Bellagios! Den var lika häftig som jag trodde.
Sen drog vi vidare och såg häftigt hotell efter häftigt hotell, inredningarna är helt galna i Las Vegas!
Vi blev rekommenderade att gå till Wyns då det skulle vara bra uteställe där. Det var det! Fast dyyyyrt! Det var en känd dj som spelade, fast han var inte särskilt bra. Men det var en upplevelse att vara där, stället var nog som 10 grace med pool i mitten - asgrymt!

Dagen efter drog vi till Yosemite. Jag mådde INTE bra!! Herregud... usch ja, lämnar det vid det. Wille var duktig som körde hela långa vägen dit, det tog ca 9 tim då vi körde fel några gånger och fick stanna lite.
Tillsist kom vi fram och då det är högsäsong här så var det mycket upptaget här, men vi fick plats tack och lov och vi fick ett.... tält! Fast det var inget litet tält, det var ett som var uppsatt med trästolpar. Det var riktigt mysigt så vi ska faktiskt bo så de kommande två nätterna också.
MEN det första man får veta är att det är björnar i området och man måste slänga sina sopar, får inte ha mat eller vatten eller något som luktar gott i varken bil eller tält utan det måsta man lägga in i björn-säkra skåp... Läskigt :) Fast de har folk som patrullerar runt i området i alla fall.

Idag åt vi pizza till lunch/frukost och pizza till kvällsmat haha. Dåliga tider med mat här, men vi ska pricka dem bättre imorgon. För att kompensera med maten idag drog vi neråt i nationalparken och kollade in världens största träd och sprang i skogen, 8 km gick/sprang vi. Härligt att få röra på sig igen :) Träden var ascoola btw ;) Bilder kommer!

Nu är det en vecka kvar sen sitter vi på planet hem. Jag har haft två mardrömmar på resan att jag var hemma och tyckte inte alls om det :P Det ska bli kul att komma hem och hälsa på er och min häst, men saknar inte att börja jobba igen haha :)
Jag tycker att fam Svensson kan planera in en resa hit till Yosemite, mamma du kommer att älska det! Man kan både cykla och vandra många fina leder här! Något att tänka på :)

Nu ska vi snart gå och lägga oss så vi kommer upp i tid till frukostbuffén :) Puss på er!


Kommentarer
Anonym säger:

Tälta mitt ibland björnarna!! Vad ni hinner med mycket:) låter som ett mysigt ställe faktiskt. Puss puss på er/mamma

2012-05-09 | 08:11:14
Lollo säger:

Ja vi kan åka dit! Mamma med! Puss

2012-05-09 | 10:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback