Pigg som en 15-åring!

Yes, det berättade hälsomaskinen igår när jag tog dess test. Fick reda på en massa annat onödigt också som är roligt att veta för att:

* Metabolisk ålder: 15 år
* Fett i %: 24
* Muskler i kg: 43
*Förbränner per dag i viloläge: 1415 kcal
Vätsemängd i &: 53

Holabandola!


Att man ska glömma kameran vid de finaste stunderna...


Tura och Akira i somras
När jag åkte ut till stallet idag så låg Akira ner i hagen så jag gick dit och satte mig jämte henne. Bjöd på ett par morötter också :) Medan jag sitter där så kommer Pixie (b-ponnyn) och hälsar på, det lilla goset!
Sitter och klappar Akira på halsen och ser hur hon blir tröttare och tröttare, lägger ner mulen på gräset. Tillsist lutar hon sig mot mig och lägger ner huvudet på marken precis jämte mig <3 Sitter där i solen och njuter av att ha en sådan fin kontakt med min häst! Det känns så tråkigt att behöva lämna tillbaka henne, har faktiskt mailat för att se om man inte kan komma fram till någon deal... Älskade Akira <3

Lovely sunny day

Jag trodde det skulle regna idag? Eller det kanske skulle komma senare, i vilket fall är jag jätteglad över att solen är framme :) Har suttit med jobbet över datorn och ska bege mig till stallet nu. Tyvärr fick jag ont i knät efter en kort löprunda igår så vet inte om jag kan rida, fast en skrittrunda borde ju gå bra i alla fall. Vill passa på medan solen är framme <3

Ikväll är det klubbkväll på MUS och efter den ska jag göra en kroppsscaning för att se hur mycket av vad jag består av! Ska bli spännande =)


Jag och Akira hälsar mysig lill-lördag!


En tanke...


Kan man förstå varför en person kan göra en sak om man själv inte kan göra samma sak?

Att en persons tankar kan göra att man ser sina egna så klart, tack Mia T!

Lugg eller inte lugg?

Funderar på att göra lugg igen, en sista gång innan sommaren kommer, för på sommaren är de riktigt skönt att kunna sätta upp allt hår i en tofs! Frågan är om jag orkar vänta tills den växer ut igen? Kanske kan göra en snelugg? Tycks?

Dessa stora beslut...

I'm in slowmo....



Känner att jag går runt i en dvala. En känslofri, tråkig dvala. Jag har alltid sett mig som positiv och framåt och hela vintern har jag känt mig förvånadsvärt glad (med tanke på mörkret och all snö). Men den senaste veckan har jag tappat min gnista, jag har knappt lust med något alls och jag känner mig nästan tom. Vad har hänt med mig?
Jag tror det började efter att jag var sjuk. Vad är det för sjuka som går som får en att tappa gnistan? Det kan ha att göra med att jag måste lämna tillbaka Akira snart också.
Ändå ska jag flytta till stan och har en resa att se framemot så jag borde vara glad. Hoppas att jag får reda på vad som tynger mig och att denna känslan försvinner snart!

Nelly-skorna!


Städat golv jag har va? Så blir de när man bor med en hund som fäller, ber om ursäkt!

Igår fick jag hem Nelly-skorna från Nelly High Heels Party som hölls i jan på Grace i Växjö. De hade ramat in ett antal par skor i montrar och man fick välja ut ett första- andra- och tredjeval, de 100 första gästerna fick nämligen ett par skor! Jag fick mitt andra val, mitt första val var exakt samma skor fast i beige. Jag har ju så många svarta skor redan så det hade varit roligast att fått de ljusa. MEN att få ett par skor, svarta eller ej, är ju aldrig fel =) tyckte dessa var riktigt riktigt snygga, tack Nelly!!

Can't make up my mind



Jag velar och velar. Hur ska jag göra? Vad ska jag göra med mitt liv? Ska jag stanna kvar i Växjö ett tag til?
Alla dessa frågor, men inga svar. Jag tro jag blir galen!

Som jag berättat innan ska jag flytta in till staden Växjö. Äntligen! Så frågan är om jag ska bo kvar där ett tag innan jag ska bege mig utåt i världen? OM jag ska göra så känner jag att jag vill hålla kvar vid mitt hästintresse och jag älskar lilla Akira. Jag börjar bli riktigt deprimerad av att veta att jag endast har två månader kvar tillsammans med henne :( Så frågan är om jag ska köpa henne ändå?

Som sagt alla dessa fråor utan svar!! Ge mig gärna svar!

Äntligen, riktiga plusgrader!!


Vad glad jag blev idag när jag gick ut, det var riktigt varmt ute! Eller ja, om man jämnför med graderna som varit de senaste veckorna i alla fall :)
Vad har jag gjort i vårsolen än så länge då? Ingenting faktiskt. Trots att jag vaknade tidigt tog det hela fm att fixa med jobbet. Åkte in till stan o köpte lunch tillsammans med Wille, köpte pizza för allra sista gången på väldigt länge! Till min förtjusning var det inte särskilt gott heller :) och i em har jag läst på mig lite ang träning.
Men ska äntligen få ut i solen strax, ska åka till stallet och rida!! Åh vad ja har längtat, jag har inte kunnat rida sen i onsdags pga jag var sjuk, men idag så !

Kollat mitt skattebesked och blev förvånad, men får tillbaka ett par tusen så det är ju gött. Så Spanien resan är räddad :)

På tal om Spanienresan, nu är de 8 v 1 dag kvar!! Usch låter länge, men så länge jag håller mig sysselsatt så kommer de gå fort! Och det ska jag göra med en massa ridning, träning och förhoppningsvis med att starta eget!
Mer om info om allt kommer som sagt senare!

Nästan återställd

Jag önskar rubriken syftade på en bakisfyllan från i helgen, men icke. Fast å andra sidan hade jag nog inte velat ha en så lång bakisfylla heller, usch *ryser vid tanken*. Nej pratar förstås om min sjuka, vet inte ens vad jag hade. Återställd i halsen tack och lov och i magen i princip, någon dag till så är jag helt ok tror jag.

Tack och lov!! För idag skulle jag dragit igång med mitt beach'11 träninsschema, men fick ju vänta så klart. Eller kanske kan mer kalla det för Spanien'11 träningsschema. Operation Spanien kan vi kalla det! Slänger upp lite mer info om den sen.

Ciao!

Jag till sommaren?

Gone to Alvesta

Ikväll åkte jag till Alvesta eftersom Wille skulle iväg till sin brors kalas. Jag var också bjuden så klart, men känner mig inte tillräckligt pigg för att vara social. Fick ett sms av Wille innan, de hade tagit dit en trollkarl och om det varit som de andra gångerna kommer det att bjudas på god mat o dryck också. Känner mig typ som askungen... suck!

Men som sagt, är ju sjuk så åkte till mamma så jag slapp vara hemma själv när jag är så här ynklig. Smuttar på en smoothie och kelar med djuren, ska strax upp till syrran och kolla Gossip Girl. Jag har det inte så pjåkigt ändå :)

Håller tummarna för att jag är frisk till måndag då mitt träningsschema drar igång!


Hoppas ni har en grym lördag!!

Är sjukt sugen på riktig mat, allt från potatis o köttbullar till slibbig kebabpizza, har ju bara levt på yoghurt de senaste två dygnen!


2 mån kvar till Spanien!

Sängliggandes idag igen, försöker äta men inte så lätt när man har en halsmandel så stor som en tennisboll :/ Så jag är ganska seg idag.

Jag har ju berättat att jag har bokat resa till Spanien tillsammans med Milla och idag är de 2 mån kvar tills vi åker! =)=) Hur ska jag stå ut så länge :P

Tänkte berätta lite om resan!


Passet på bilden gäller inte längre och jag har gjort ett nytt, frågan är bara vart det ligger... Hrm, borde kanske undersöka saken på en gång, för det tar väl några veckor att få ett nytt?


Biljetterna
Självklart flyger vi ner till Spanien, rättare sagt till Malaga. Vi åker från Västerås och kommer hem till Skavsta (Nyköping). Har köpt våra biljetter över nätet, på Ryan Air. Tycker det är en jättebra sida om man känner att man kan vara lite flexibel med sina dagar man tänkt åka, vissa dagar är lite billigare än andra nämligen.

Flygbiljetter gick på 1377 ;- inkl alla skatter t o r. På Ryan Air visar de priset på biljetten utan skatter så ibland kan de bli dyrare än man tänkt. Men vi hade tur med vägen dit i alla fall, då var det inga skatter :)

För att komma till och från flygplatserna tar vi tåg och även flygbuss. Tillsammans med ALLA biljetter och resor gick det på 1950 ;- för mig. Billigt och bra tycker jag =)


Acausín från lägenheten

Boende
Vi ska bo i ett liten by som heter Acausín ca 2h från Malaga österut och ca 2 min från havet så den ligger uppe i bergen. Det är en jätteliten mysig by med kanske 300 inv. Alla husen är vita och gjorda i sten och sedan dekorerade med blommor på varje balkong. Byn är verkligen tagen ur en film!
Vi ska bo där för att min pappa äger en lägenhet där, en takvåning är det med jättefin utsikt och med två fina balkonger.
Min pappa ska faktiskt dit med sin spanska grupp, men de har hyrt två hus (de är 25 pers) med pool som vi tänkte besöka ofta :)


Sist vi var i Alcausín så red vi :)


Det ska bli så skönt att komma iväg, jag har inte varit utomlands på tre år (!!) så jag behöver det här :) Vi ska sola och bada framför allt, längtar som bara den. Ska även festa och nån shopping lär det också bli ;) Tänkte även ta en rundtur med bilen uppåt landet och besöka lite varma källor osv. Underbart, längtar som satan! Jag tänkte först åka själv om ingen ville med, men så klart tackar inte Milla nej till en utomlandsresa och jag är så glad för att hon ska med! Vi har alltid så roligt tillsammans på våra resor <3

Nu ska jag vila lite och dagdrömma om resan...

It did not work out the way i planned....

Nej det gjorde det absolut inte, på jobbet igårkväll alltså. Klarade av att köra in, men det var precis. Höll på att ramma in i ett par kornor vid I11. När jag väl kommer till jobbet så känns det ändå ok, känner mig trött, men känns ändå som att jag kommer att få energi när kundern väl kommer.

Och det gick jättebra i början. Förklarade och berättade om produkterna och började med hudvården. Gick galant, var pigg på frågorna som följde osv. Sen började jag sminka en av dem. Basen gick jättebra, men sen började jag på ögat (sminkar endast halva ansiktet på gruppkuser) och då kände jag hur pulsen började slå snabbare och jag behövde springa iväg för att få upp det. Drog till med någon ursäkt och gjorde det. Efteråt kändes jag mig hur bra som helst (det gör man ju alltid) och tänkte att jag klarar av resten av kursen. Men icke, hann precis påbörja nästa sminkning när det ville komma upp igen, ordentligt denna gången.

Fick tyvärr avbryta kursen och jag kände mig så dum mot kunderna, men vad skulle jag göra? Är man sjuk så är man.

Så gick det till när jag skulle hålla min första gruppkurs. Längtar redan till nästa så jag kan ta revanch!!


Ni får en sminkning från förra veckan, den från igår var inte mycket att hänga i granen.




I love my work...


trivs inte så bra i kalla färger och blått går åt det kalla hållet, fast jag tycker inte det stämmer alltid. Som den blåa jag har på mig på kortet trivs jag jättebra i!


... fast inte idag. Jag är fortfarande sjuk, fryser ena stunden och svettas i andra. Ont i halsen har jag också :/ Tyvärr har jag en gruppkurs på MUS inbokad och försökte få den bytt med någon annan, men alla var upptagna så jag måste ta den. Jag hoppas att jag får energi när jag kommer till jobbet, jag har svårt att inte vara trevlig mot kunder, men när jag är sjuk så faller de inte lika naturligt.

Håll tummarna för mig att jag pallar med denna kvällen!

WTF happened?

spanien '08

Ligger i sängen och har ont i halsen och är ganska trött, vilket är konstigt då jag sov i princip hela dagen igår. Men roar mig med Sex and The City s01, gud vad de såg ut på den tiden :)

När jag vaknade idag kunde jag inte tro mina ögon, träden var snötäckta igen! Det känns som om vi snarare gått bak i tiden än framåt. Här ligger det ca 2 dm snö och jag hoppas att det inte är lika farligt på vägen in till stan sen och i stan. Min framåtdrivna Saab klarar inte av den här snön så bra!

Det gör visserligen inte jag heller, jag är så trött på den nu! Samtidigt ska man kanske "passa på" att njuta av den då förhoppningsvis det var de sista snön den här vintern. Å andra sidan kommer det dröja  bara ca 7 mån till innan det blir vinter igen. Varför, när man är en solälskare som jag, bor man i ett land där det är (om man har tur) ca 4 mån sommar varav 2 max är riktigt varma medan vintern är ca 5- 6 mån varav ALLA är typ überkalla?

Tack och lov säger jag bara att jag har en resa inbokad. Längtar ännu mer till Spanien när det blir sådant här väder!

Nu ska jag dra mig ur sängen och laga spahetti o köttfärsås! Mums :)


Bilder från Spanien '08 när jag och Milla var där sist!






Finally!

Äntligen tagit tag i designen här på bloggen. Vet inte vad det är, tröttnar alltid på den så fort och då är de inte roligt att blogga längre :p

Det har hänt en del sen sist i alla fall:

1. Har bokat resa till Spanien!! Underbart ska det bli, en vecka i maj tillsammans med Milla och kanske även Linda (kom igen nu ;)). Längtar som F** efter att känna solen strålar värma, ta på mig bikini och klänning och sandaler... som sagt: Underbart! Förstår inte vad jag gör kvar i Sverige egentligen, älskar ju värmen och hatar vintern. Aja det får bli ett annat kapitel :)

2. Har skaffat en lägenhet i stan! :) Eller hyr ett rum kan man säga, delar lägenheten med två andra tjejer. Ska bli skönt att bo i stan i sommar, känner mig så osocial här på landet, men framför allt så kommer jag ha nära till jobbet. Det ska bli kul :) Siktat in mig på att ha den i sommar i alla fall, sen får vi se vad som händer :)


Annars är de same old same old. Det går toppen på jobbet och det är roligt :) Ska även starta eget via AF, men kommer mer info om det sen !

Här kommer bildregn på mig och Lucky: